Vă ajută să creaţi noi colecţii, să le modificaţi sau să le adăugaţi la cele existente sau să le ştergeţi
Vă permite adăugarea unor noi utilizatori, subsumează colecţiile din sistem şi oferă informaţii despre instalarea Greenstone
Informaţii despre software-ul Greenstone şi despre Proiectul Bibliotecilor Digitale din Noua Zeelandă, unde îşi are originile acest software
Manualele Greenstone
 

Greenstone este o suită software pentru a constitui şi distribui colecţii de biblioteci digitale. Acest software propune noi metode de organizare a informaţiei şi de publicare a acesteia pe Internet sau CD-ROM. Greenstone este produs de Proiectul Bibliotecii Digitale a Noii Zeelande al Universităţii din Waikato. Este dezvoltat şi distribuit în cooperare cu UNESCO şi Human Info NGO. Este un software open-source, disponibil la http://greenstone.org. Acesta stă sub prevederile licenţei GNU General Public License.

Scopul acestui software este de a da forţă utilizatorilor, în special din universităţi, biblioteci şi alte instituţii din serviciul public pentru a-şi putea construi propria bibliotecă digitală. Bibliotecile digitale reformează radical modul în care informaţia este diseminată şi achiziţionată în cadrul comunităţilor partenere UNESCO şi în cadrul instituţiilor din domeniul educaţiei, ştiinţei şi culturii din întreaga lume, dar în special în ţările în curs de dezvoltare. Trăim cu speranţa că acest software va încuraja desfăşurarea efectivă a bibliotecilor digitale pentru a partaja informaţia şi pentru a o integra în circuitul public.

Acest software este dezvoltat şi distribuit printr-un efort de cooperare internaţional care a debutat în August 2000 între trei părţi.

Proiectul Bibliotecii Digitale a Noii Zeelande al Universităţii din Waikato
Software-ul Greenstone s-a dezvoltat din acest proiect iar această iniţiativă a fost sprijinită de Subcomisia pentru Comunicare a Comisiei Naţionale UNESCO a Noii Zeelande ca parte a contribuţiei Noii Zeelande la programul UNESCO.

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization
Diseminarea informaţiei din domeniul educaţiei, a celei ştiinţifice şi culturale pe întreg globul şi în particular disponibilitatea acesteia în ţările în curs de dezvoltare, reprezintă una din ţintele principale ale UNESCO fiind urmărită prin intermediul Programului interguvernamental Informaţie pentru Toţi ajutat de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor văzută ca un instrument important în acest context.

The Human Info NGO, cu sediul în Antwerp, Belgia
Acest proiect lucrează cu agenţiile UN şi alte ONG-uri având o reputaţie mondială în ceea ce priveşte digitizarea documentelor de interes şi disponibilizând-o la scară largă, fără taxe naţiunilor în curs de dezvoltare, dar cu anumite costuri pentru restul ţărilor.