Titlu: Spitalul Clinic de Adulţi Cluj-Napoca (strada Constanţa)
Descriere: Spitalul Clinic de Adulţi Cluj-Napoca (strada Constanţa). La sfârşitul anilor 1930 clădirea a adăpostit Országos Társadalombiztosító Intézet [Institutul Naţional de Asigurări Sociale].

Titlu: Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Constantin Papilian (strada Gen. Traian Moşoiu)
Descriere: Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Constantin Papilian (strada Gen. Traian Moşoiu).

Titlu: Stadionul Ion Moina (Aleea Stadionului)
Descriere: Stadionul Ion Moina (Aleea Stadionului), arenă sportivă inaugurată în anul 1911 ca Stadion Orăşenesc. În 1961 a fost inaugurat noul stadion, construit în formă de potcoavă, în cinstea echipei studenţeşti ce folosea arena ca bază de antrenament: „U” Cluj.

Titlu: Statuia Fecioarei Maria (strada Universităţii)
Descriere: Statuia Fecioarei Maria (Statuia Ciumei), amplasată iniţial în faţa Bisericii Romano-Catolice a Piariştilor (strada Universităţii). Monumentul a fost ridicat la cererea guvernatorului Anton Kornis, în anul 1744, la finele ultimei mari epidemii de ciumă. Statuia a fost realizată în stil baroc de către sculptorul austriac Anton Schuchbauer (1719-1789).

Titlu: Statuia Lupa Capitolina (Bulevardul Eroilor)
Descriere: Statuia Lupa Capitolina (Bulevardul Eroilor) este o copie a Lupei Capitolina din Roma, dăruită în anul 1921 de municipalitatea din Roma oraşului Cluj, ca simbol al latinităţii. Soclul monumentului a fost prevăzut cu un basorelief al împăratului Traian, lucrare executată în bronz de sculptorul Ettore Ferrari (1849-1930), şi cu inscripţia ALLA CITTÀ DI CLVJ, ROMA MADRE, MCMXXI.

Titlu: Statuia Reginei Elisabeta
Descriere: Statuia Reginei Ungariei, Elisabeta (1854-1898), soţia împăratului Franz Joseph I al Austriei. Carte poştală.

Titlu: Statuia Sfântului Gheorghe (omorând balaurul)
Descriere: Statuia Sfântul Gheorghe (omorând balaurul), o copie a Statuii Sfântul Gheorghe din Praga. Copia a fost realizată în anul 1904 de Kalman Lux (1880-1961). Statuia a fost amplasată, în jurul anului 1900, în Piaţa Sfântul Gheorghe (Piaţa Lucian Blaga). În anul 1960 a fost mutată în faţa Bisericii Reformate Centrale (strada Mihail Kogălniceanu).