B-G I-P
View the PDF document
Titlu: Biserica lui Bob în Cluj
Descriere: Volumul este o monografie a Bisericii Ioan Bob din Cluj şi a parohiei greco-catolice. Este o prezentare istorică a construcţiei bisericii şi casei parohiale, a parohiei. Reconstituirea are la bază corespondenţa dintre secretarul Orosz şi epicopul Ioan Bob, ctitorul bisericii. Ultima parte, redă imaginea bisericii după 100 de ani, cu descrierea valorilor adăpostite de sfântul lăcaş. Monografia este ilustrată cu fotografii alb-negru realizate de fotograful amator Nic. Putilean. Mai cuprinde o listă a donatorilor care au contribuit la repararea bisericii, cartea fiind destinată pentru vânzare în folosul bisericii pentru acoperirea cheltuielilor făcute cu reparaţiile.

View the PDF document
Titlu: Clujul
Descriere: Volumul este o monografie a Clujului, apărută în seria Oraşele noastre. Pe lângă o scurtă bibliografie, cartea cuprinde fotografii şi o hartă a împrejurimilor Clujului.

View the PDF document
Titlu: Colecţia de artă de la Institutul de Studii Clasice din Cluj
Descriere: Colecţiile de artă de la Institutul de Studii Clasice din Cluj, semnat de Virgil Vătăşianu, este un extras din Revista "Boabe de grâu", nr.1, ianuarie 1933. Acesta urmăreşte prezentarea Pinacotecii "Virgil Cioflec" şi a Colecţiei de artă medievală şi modernă a Muzeului Ardelean. Studiul este ilustrat cu fotografii ale unor exponate descrise.

View the PDF document
Titlu: Călăuza Clujului
Descriere: Călăuza Clujului este varianta în limba română a ghidului publicat de Francisc Orosz în limba maghiară la editura Societăţii Carpatine Ardelene. Ghidul este structurat în trei părţi: o vedere generală a oraşului, o prezentare a principalelor artere ale oraşului cu clădiri, obiective culturale şi monumente, a celor mai importante întreprinderi şi o prezentare a împrejurimilor Clujului. Volumul cuprinde fotografii alb-negru executate de "Fotofilm", o hartă a Clujului precum şi o hartă turistică a împrejurimilor oraşului.

View the PDF document
Titlu: Călăuza oraşului Cluj
Descriere: Volumul este a treia ediţie a primei părţi a Călăuzei Clujului. Acesta cuprinde indicatorul alfabetic român-maghiar şi maghiar-român al străzilor, al autorităţilor locale şi o hartă generală a municipiului.

View the PDF document
Titlu: Ghidul oraşului Cluj
Descriere: Este vorba despre un ghid al firmelor clujene, din anul 1946.

View the PDF document
Titlu: Grădina Botanică din Cluj
Descriere: Ghidul cuprinde o prezentare de ansamblu a Grădinii Botanice din Cluj, a principalelor secţiuni ale acesteia şi a Muzeului Botanic, precum şi un rezumat în limba germană. Volumul este ilustrat cu fotografii şi include o hartă a Grădinii Botanice, o hartă a secţiunii sistematice şi planul Grădinii Japoneze.